van 14 jun tot 20 jun - Prijs vanaf € 579

Pyreneeën

De Pyreneeën is een gebergte in Zuidwest-Europa en vormen sinds 1659 de natuurlijke grens van Spanje en Frankrijk. Het gebergte strekt zich uit over ongeveer 430 kilometer, van het westen naar het oosten, van de Golf van Biskaje naar de Middellandse Zee. Het gebergte is ontstaan door de botsing van het Iberisch Schiereiland met het Europese continent, gedurende de Alpiene orogenese, vanaf circa 50 miljoen jaar geleden tot heden. Er zijn 129 pieken met een hoogte van 3000 meter of meer. De hoogste berg in de keten is de Aneto (3404 meter), gelegen in het uiterste noordoosten van het Spaanse Aragón. De Pyreneeën bestrijken in totaal zes Franse departementen en vier Spaanse regio's; het dwergstaatje Andorra ligt volledig in het gebergte. Er zijn aan Franse en Spaanse kant diverse natuurreservaten. Voor ons als motorrijders zijn de Pyreneeën en dan vooral de Spaanse kant een waar stuurparadijs, de wegen met hun strakke asfalt zijn fantastisch en er zijn zoveel bochten in verwerkt dat je soms heel even denkt doe nou even een recht stukje… heel even maar hoor. De Pyreneeën behoort dan ook tot 1 van onze favorieten…daar moet je als motorrijder geweest zijn.

Reisinformatie

  • Deze reis start in Cahors.

  • Voor het aanrijden naar Cahors zijn er diverse mogelijkheden, welke wij graag met de deelnemers overleggen.

  • Vanuit Cahors rijden wij op 14 juni via een toeristische route naar ons hotel in het Spaanse gedeelte van de Pyreneeën.

  • De daarop volgende dag routes variëren tussen de 200-250km.

  • Voor dag 7 is een toeristische route naar Cahors, maar het is je eigen keus op welke manier jij naar huis wilt gaan rijden.

Reserveer nu

Binnenkort

Alle reizen

 

WigoMoto
Harm en Tiny Huitema
Tel. 06 – 50 62 13 03
www.facebook.com/wigomoto